Berichtsjablonen van Programmacontrole bewerken

Wanneer een gebruiker een programma probeert te starten dat door een regel van Programmacontrole is geblokkeerd, toont Kaspersky Endpoint Security een bericht met de melding dat de start van het programma is geblokkeerd. Als de gebruiker vindt dat de start van een programma per vergissing is geblokkeerd, kan de gebruiker de koppeling in de tekst van het bericht gebruiken om een bericht naar de lokale netwerkbeheerder te sturen.

Speciale sjablonen zijn beschikbaar voor het bericht dat wordt weergegeven wanneer de start van een programma wordt geblokkeerd en voor het bericht dat naar de beheerder wordt verstuurd. U kunt de berichtsjablonen wijzigen.

Zo bewerkt u een berichtsjabloon:

1. Klik in het hoofdvenster van het programma op de knop .
  2. Selecteer Security ControlsProgrammacontrole in het venster met de programma-instellingen.
  3. Configureer in het blok Sjablonen van berichten over programmablokkering de sjablonen voor berichten over programmacontrole:
    • Bericht over blokkering Sjabloon van het bericht dat wordt weergegeven bij de activering van een regel van Programmacontrole die de start van een programma blokkeert. De melding van een geblokkeerd programma wordt weergegeven in de onderstaande afbeelding.

U kunt geen berichtsjablonen configureren voor programmacontrole in testmodus. Programmacontrole in testmodus geeft vooraf ingestelde meldingen weer.

• Bericht aan beheerder. Sjabloon van het bericht dat een gebruiker naar de LAN-beheerder van het bedrijf kan sturen als de gebruiker denkt dat een programma per ongeluk is geblokkeerd. Nadat de gebruiker toegang heeft gevraagd, stuurt Kaspersky Endpoint Security een gebeurtenis naar Kaspersky Security Center: Bericht over blokkering van programmastart aan beheerder. De beschrijving van de gebeurtenis bevat een bericht aan de beheerder met vervangende variabelen. U kunt deze gebeurtenissen in de Kaspersky Security Center-console bekijken met de voorgedefinieerde gebeurtenisselectie User requests. Als uw organisatie Kaspersky Security Center niet heeft geïmplementeerd of als er geen verbinding is met de beheerserver, stuurt het programma een bericht aan de beheerder naar het opgegeven e-mailadres.
  4. Sla uw wijzigingen op.

Melding van programmacontrole

Raadpleeg ook:

Berichtsjablonen van Webcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Apparaatcontrole bewerken

Berichtsjablonen van Adaptieve controle op afwijkingen bewerken

Sjablonen van berichten voor toegang tot geëncrypte bestanden bewerken